Громадські роботи – перспективний напрямок взаємовигідної співпраці

IMG_1095В умовах дефіциту якісних вакансій та гострої конкуренції на ринку праці все більшої ваги набувають громадські роботи та роботи тимчасового характеру– один із напрямків активної політики зайнятості населення. Чому ж такого виду роботам відводиться важлива роль? Аргументи досить переконливі. Завдяки їм можна пом’якшити або випередити наслідки безробіття, крім того – вирішуються нагальні питання соціального розвитку територіальних громад.

З початку року Менським районним центром зайнятості до участі у громадських та інших робіт тимчасового характеру залучено 348 осіб зі статусом безробітного.

Більшість керівників територіальних громад району зацікавлені у проведенні таких робіт: наводиться лад та благоустрій у населених пунктах, ремонтуються об’єкти соціальної сфери, проводиться очищення від сміття парків, скверів, придорожніх смуг, зростає рівень доходів населення. Крім того, сплачуються всі види податків, що збагачує таким чином державну казну. При визначенні виду діяльності щодо організації громадських робіт служба зайнятості та керівники територіальних громад керується основним правилом – такі роботи повинні відповідати потребам територіальної громади, регіону і сприяти їх соціальному розвитку.

Сьогодні активно у питаннях організації громадських робіт співпрацюють з районним центром зайнятості Семенівська та Локнистенська сільські ради, які постійно дбають про чистоту та благоустрій довірених їм територій. 16 жителів цих сіл виявили бажання попрацювати на користь потреб села. За участю безробітних було проведено прибирання території населених пунктів: жінки згрібали сміття та суху покошену траву, чоловічими руками вирізано придорожні дикі порослі кущів, викошено узбіччя та пагорби, проведено ремонт пам’ятників, обелісків, впорядковано парки, сквери, кладовища, наведено лад на вулицях села. Ці сільські ради та їх керівники є прикладом для інших територіальних громад району щодо плідної співпраці в залученні безробітних до суспільно корисних робіт. Сорок шість осіб з числа безробітних з початку року прийняли участь у громадських роботах.

Більше двухсот осіб з числа безробітних цьогоріч були залучені до тимчасових робіт на підприємство «Філія «Менський сир» ППКФ «Прометей». Вони виконували підсобні роботи з прибирання приміщень підприємства та прилеглої території.

За словами начальника відділу управління персоналом підприємства Ольги Михайлівни Дядечко – безробітні, які були залучені до робіт тимчасового характеру, зарекомендували себе сумлінними, добросовісними, де-яким з них запропоновано працевлаштуватись на постійні робочі місця.

До речі, з початку 2014 року, після закінчення громадських та інші робіт тимчасового характеру 50 безробітних зареєстрованих в Менському районному центрі зайнятості працевлаштувались на постійне місце роботи.

Враховуючи, що користь від організації громадських робіт для суспільства очевидна, служба зайнятості й надалі розвиватиме співпрацю у цьому напрямку з усіма зацікавленими сторонами соціального партнерства.

Начальник відділу                                                                                 Мироненко О.М.

взаємодії з роботодавцями

Залишити коментар