ЧАРІВНИЙ СВІТ ПРОФЕСІЙ. ФОТО

З приходом літніх канікул в Менському районі почали свою роботу оздоровчі дитячі табори для школярів. Спеціалісти центру зайнятості теж не стоять осторонь таких подій і активно приймають участь в житті школярів. Для дітей організовуються профорієнтаційні заходи з різноманітними конкурсами на тему: «Чарівний світ професій».

З початку червня спеціалісти Менського районного центру зайнятості завітали до дитячого оздоровчого табору «Казковий – 2», пришкільного табору «Посмішка» Менської районної гімназії та санаторію «Остреч». У заходах взяли участь 193 учні, від молодших школярів до майже випускників школи.

Під час зустрічей проводились конкурси, змагання та вікторини. Діти ділилися на команди та обирали назву за своїми інтересами. У конкурсі «Професія по буквах» учасники від кожної команди називали професії, які відповідають обраній командою літері, а в конкурсі «Пантоміма» команди відгадували професію, яку показували представники за допомогою жестів та міміки. Конкурс «Асоціація» навчив дітей, як за допомогою асоціативних питань розпізнати професію. Під час конкурсу «Абетка професій» школярі  намагалися підібрати до кожної літери алфавіту професію. Діти активно та кумедно демонстрували свої здібності та отримані знання про робітничі професії.

На запитання: «Ким ти хочеш стати?» –  молодші школярі називали професії продавець, водій, перукар, працівник церкви, а старші школярі – психолог, лікар, програміст, юрист та інші. Під час заходів учні мали можливість пройти психологічне тестування на визначення професійних намірів, ознайомитися з актуальними вакансіями Менського району, переглянути папки з описом професій.

Під час проведення таких заходів спеціалісти центру зайнятості орієнтують дітей до планування майбутнього дорослого життя, бо вибір професії – дуже важливий крок, його треба робити виважено. І якщо він зроблений вдало, то майбутня професійна діяльність принесе людині радість, емоційне та матеріальне задоволення.

Це слайдшоу вимагає JavaScript.

Залишити коментар