«Державна служба зайнятості – з людьми і для людей»

 

крЗ нагоди 24-ої річниці з дня утворення Державної служби зайнятості України, у рамках проведення Всеукраїнської декади зайнятості, 16 грудня 2014 року у Менському районному центрі зайнятості за участю першого заступника голови районної державної адміністрації Геннадія Примакова відбулося засідання «круглого столу» на тему: «Державна служба зайнятості – з людьми і для людей».

Участь у заході взяли заступник міського голови Юрій Стальниченко, начальник управління соціального захисту населення РДА Володимир Роговенко, керівники територіальних громад району.

Відкрила засідання директор районного центру зайнятості Тамара Кот. Свій виступ щодо консолідації зусиль державної служби зайнятості з органами влади та інститутами громадянського суспільства на етапі впровадження реформ, передбачених Коаліційною угодою директор розпочала із сподівань на майбутню тісну співпрацю з метою оперативного реагування на нові виклики ринку праці. Також директор наголосила, що за 24 роки свого існування державна служба зайнятості зарекомендувала себе в якості важливого ринкового чинника соціально-економічної стабілізації та сполучної ланки між населенням, владою та роботодавцями. Інформувала присутніх про ситуацію на районному ринку праці та про виконання Програми зайнятості населення у 2014 році.

Начальник відділу взаємодії з роботодавцями районного центру зайнятості Оксана Мироненко ознайомила присутніх з законодавчими актами, які стимулюють роботодавців до створення нових робочих місць, у тому числі на умовах надання компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, можливості одноразового отримання безробітними особами ваучера для підтримки їх конкурентоспроможності на ринку праці, проведення підготовки та перепідготовки кадрів на базі навчальних закладів Державної служби зайнятості України.

Жваво обговорювалося також питання організації та проведення оплачуваних громадських робіт. Зокрема, щодо розширення переліку видів громадських робіт, перегляду та збільшення видатків місцевих бюджетів на їх проведення у 2015 році із залученням осіб з окупованої території та зони проведення антитерористичної операції. Відмічено, що разом з міською, сільськими та селищними радами проводиться робота щодо аналізу професійно-кваліфікаційного складу осіб, які мешкають на території району за професійними групами, та визначення необхідних професій та спеціальностей для укомплектування кадрами ПОУ району.

Особлива увага присутніх була акцентована на працевлаштуванні внутрішньо переміщених осіб, соціально вразливих категорій, зокрема осіб з інвалідністю та дітей-сиріт.

Спілкування відбулося в атмосфері конструктивного діалогу. Відтак присутні дійшли висновку, що існуючий досвід роботи та подальша співпраця районного центру зайнятості, місцевої влади та роботодавців дозволить вирішувати проблемні питання працевлаштування та стабілізувати ринок праці, як у сільській місцевості, так і в районі в цілому.

 

Опубліковано в Наші новини. Leave a Comment »

Залишити коментар